23 Nisan 2021 Cuma

SEO'nun 3 Temel Kuralı

14:06

 

SEO kuralları
SEO'nun Temel Kuralları

SEO performansı internet siteleri için çok mühim bir konudur. Aynı zamanda internet site sahiplerinin de en çok mücadele ettiği ve efor sarf ettiği bir kategoridir. Hal böyle olunca SEO konusu da bir hayli önem kazanmaktadır. Çünkü Google'da ilk sayfalara çıkmak ve sürekli orada kalmayı başarmak SEO ile mümkün. Ve bu durum göründüğü kadar kolay değil. Her gün binlerce site sahibi bu konumda kalmak için inlerce TL para harcıyor. Reklamlara para saçıyor ve sosyal imlemelere önem gösteriyor. Ve saire. 

Bizim de amacımız sizlere Google'da üst sıralara söz geçirmenin temel kuralları hakkında birkaç geçerli bilgi vermek ve hepsi bu. SEO çok geniş bir kategori ama bu kategori ilerde 3 ana dalda birleşiyor. 3 temel kural. Umarım ihtiyacınız olanı alacağınız bir yazı olur. Teşekkürler. 


1. KURAL: ULAŞILABİLİR OLUN!

Arama motorları ya da başka kanalları üzerinden sitenize erişmeye çalışan kullanıcılar başarısız olursa sonucu çok basittir. Artık gözden düşersiniz ve motorlar size yeni bir kullanıcı yönlendirmez. Bu yüzden siteniz hafif olmalı ve siteye host kaynaklı erişim problemleri yaşanmamalıdır. Bu konuda çok titiz olmalısınız. 

Bu akla ilk gele bir durum. Biraz daha ayrıntıya inecek olursak eğer sitenize girecek olan kullanıcılar bunu sadece tarayıcı ile değil aynı zamanda mobil yahut tablet aracılığıyla da yapabilmeliler. Bu konuya da ayrıca itina göstermelisiniz. 

Sitenin ulaşılabilir olması aynı zamanda sitenin hızlı yüklenmesi anlamına da geliyor. Aksi takadirde yavaş yüklenen bir sitende kullanıcıların siteden ayrılma oranı da çok yüksek olacaktır. Bu gibi detaylara da sitenizin için kullandığınız analitik araçlarından ulaşabilirsiniz. 

2. KURAL: ÖZGÜN OLMAK

Arama motorları açısından baktığımızda bu kuralı en başa yazmamız gerekir. Zira Google başta olmak üzere arama motorlarının en çok önem verdiği şey sitedeki içeriklerin özgün olmasıdır. Eğer içeriklerinizi kendiniz hazırlamak yerine bir başka kişiden alıyorsanız çeşitli araçlarla içeriklerin özgünlüğünü test edebilirsiniz. Bir başka makaleyi buna ayırmayı düşünüyoruz. 

İçerik hazırladığınız konuya dair en çarpıcı ve en detaylı bilgilerin sizin sitenizde yer alması sizi daha üste taşıyacaktır hiç şüphesiz. Kullanıcıların sizin sitenizden başka bir siteye ihtiyaç duymasını engellediğiniz an başarıya ulaştınız demektir. 

Zaman zaman kopyala yapıştır mantığıyla büyüyen siteler olduğunu duysanız bile bu sayı gerçekten az. Ve inanın bana bu yüzden sitenizi riske atıp spama sokmanıza hiç gerek yok. 

3. KURAL: KULLANICI ANALİZİ

Bu kural diğerlerine nazaran ayrı bir kategoriye konulmayı hak ediyor. Bu yüzden bunu en sona yazdık ki üzerine düşünme konusunda sizleri kendine çekebilsin. Gelişen yapay zeka teknolojisi ile beraber büyüyen arama motorları artık kullanıcı deneyimine daha çok önem veriyor. Ve bu sayede artık arama sonuçlarında daha üst sıralara rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. 

Sizlere faydalı bir makale hazırladıysa ne mutlu bize. Sağlıklı günler. Maske, Mesafe, Makale : )


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

1 yorum:

  1. Harrah's Korean restaurant opens in - Kirill Kondrashin
    Harrah's Korean restaurant opening in late June. Harrah's kirill-kondrashin Korean restaurant in Harrahs Lake Tahoe is now open on the Tahoe 우리카지노 shoreline

    YanıtlaSil

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script