30 Nisan 2021 Cuma

Bulut Bilgisayar Nedir?

00:31

 Bulut teknolojileri her geçen gün gelişme gösterirken hayatımıza yeni bir kavram da girmiş bulunuyor: Bulut bilgisayar. Bulut sistemleri her zaman her yerde kullanıcılar arasında veri paylaşımı yapılmasını sağlayan internet tabanlı hizmetlerin geneline veren isimdir. 


bulut bilgisayar
Bulut Bilgisayar Nedir?



Şu an bulut bilgisayar üzerine konuşulan iki fikir var. Bunlardan birine göre geleceğin teknolojisi bu iken diğerlerine göre sadece bir trend ve hepsi bu. Peki biz ne hakkında konuşacağız? Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bulut bilgisayar nedir sorusuna kısaca cevap verdik yukarıda ama şimdi biz işin mutfak bölümüne gireceğiz hep birlikte.

Bulut teknolojileri şu an için daha çok kendisini oyun sektöründe göstermiş bulunuyor. Google Stadia yahut Nvidia Geforce Now bunlara örnek olarak gösterilebilir. Ancak Adobe ise işe bambaşka bir taraftan baktı ve tasarım alanında bulut teknolojilerinden faydalanmak istedi. Aslında buradan şu sonuca ulaşmak çok da zor değil: Kullanım alanının yaygınlaşması ile ticari faaliyet arasında pozitif bir korelasyon söz konusu.  bugün bulut teknolojileri ve bulut bilgisayarlar bir hayli rağbet görüyorken bundan birkaç yıl sonrasını tahmin etmek aslında pek de zor değil. Amazon ve Microsoft'un da bu pazarda yerini alması ihtimali hem kullanıcı açısından hem de teknolojinin gelişmesi açısından oldukça güzel bir düşünce. 

Peki siz bulut teknolojileri ve bulut bilgisayarlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Hayalperest bir yazı mı oldu yoksa (:


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script