5 Nisan 2019 Cuma

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

22:29

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler hakkında herkesin az çok bir fikri vardır. Ama ben sizlere bu işin tem teknik hem de diğer yanlarından bahsetmek istiyorum. Sadece sizde var olan Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler konusu hakkındaki bilgilere biraz olsun katkıda bulunmaya çalışacağım. 

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Öncelikle bir bilgisayar üretilirken herkes için en iyi bilgisayar bu diye bir kural ya da tanımlama yapılamayacağını, bunun imkansız olduğunu belirtmek istiyorum. Neden mi? Çünkü kişilerin ihtiyaçları farklı farklı olduğundan almayı düşündükleri bilgisayarlar da farklılık gösterecektir. Bu arada unutmadan en pahalı bilgisayarların her zaman en iyi ve en güzel bilgisayar olmadığını da eklemek istiyorum.

Şimdi sizlere Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler hakkında tüyolar vereceğim. Not defterinizi çıkarın yazacağım önemli şeyler var. Bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey taşınabilir bir bilgisayar mı yoksa masaüstü bir bilgisayar mı almak istediğiniz. Bu soru en öncelikli cevaplanması gereken bir soru. Önce bu soruya cevap vermeniz gerekiyor. Bu konuda bir karar kıldıktan sonra gelelim diğer gereken bileşenlere. Bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyiz?  
 

Minibook neden olmasın?

Eğer bilgisayarınızı sunumlar, hesaplamalar, ofis programları, mail alma ve gönderme gibi basit ve işlevsel işleriniz için kullanacaksanız sizlere minibookları tavsiye ederim. Mini ekran ve kompakt bir tasarımlar gündelik işlerinizi çok rahat bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Minibooklar arasında pek de performans açısından fark olmadığı için hangi model hoşunuza gidiyorsa onu gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. 

Dizüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim
Dizüstü Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Notebook'lara ne dersiniz? 

Söz konusu notebook'lar ise eğer evvela işlemcilerden bahsetmek gerekiyor. Bunun dışında ergonomik tasarımlar, işletim sistemi, işlemci hızı ve diğer birçok özellik hakkında konuşacağız. Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler başlığı için daha konuşacağımız birçok şey var.

Hangi işlemciyi tercih etmeliyim?

İşlemci konusunda Pelio son zamanlarda biraz atılım gösterse de İntel her zaman bu işte öne çıkmayı başarmıştır. Aynı zamanda AMD işlemcileri de unutmamak gerek. Ama oyun değil de iş için kullanacaksınız AMD işlemciler de sizi tatmin eder ancak oyun, dizi, film gibi yüksek performanslar için yegâne adresiniz İntel işlemciler olsun. 

Bu arada söz İntel'e gelmişken İntel kullanıcılara bu konuda ürün çeşitliliğini çok iyi bir şekilde suna bir marka. İntel i3, i5, i7 ve i9 olmak üzere dört farklı işlemci modeli sunuyor kullanıcılara. Aynı zamanda bunların kendi arasında nesilleri de farklılık göstermektedir. Nesiller arasında yine özelik ve vat ettiği performans arasında da farklılıklar mevcut.

Hangi RAM'ı tercih etmeliyim?

Ram konusunda DDR2 ya da DDR3 arasında kaldığınız zaman hangisini seçtiğiniz pek de bir önemi yok. Çünkü DDR3 yeni nesil bir teknoloji olmasına rağmen henüz pek yaygınlık kazanmış değil. Bu yüzden de biraz pahalı olabilir nispeten. 

Hangi ekran kartı ve hangi depolama birimi? 

Ekran kartını tercih ederken kendi kullanım alışkanlıklarınızı asla ihmal etmeyin! Zira oyun oynamak maksadıyla bilgisayar alıyorsanız eğer 1 bg 250 bitlik ekran kartı size yeterli gelecektir. Ama bundan fazlası da sizleri oyun oynarken fazlasıyla mutlu edecektir. 

Depolama hakkında konuşacaksak eğer 500 GB HDD yeter de artar bile. Ama SSD'nin performansından yararlanmak isterseniz işlem hızı ve güç için SSD tavsiye ederim ama depolama ve dosya saklamak için SSD'ler pek uygun değil. Çünkü SSD'nin depolama ile kullanım ömrü arasında ters bir orantı mevcut. 

Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler hakkında sizlere güzel bir yazı dizisi hazırladık. Umarım beğenmişsinizdir. Bize destek olduğunuz için teşekkür ederim. 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script