10 Haziran 2016 Cuma

Base URL Nedir?

18:27

base url nedir
Base URL Nedir?
Base URL nedir  ya da Base Etiketi Kullanım Amacı nedir bilmek istiyorsanız bu makalemizi okuyarak kafanızdaki soru işaretlerine birer kesik atabilirsiniz. Base URL, HTML tasarımlarda kullanılan bir etikettir. Base URL sayesinde sayfa içerisinde yer alan etiketleri kısaltılmış bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Base etiketi
içerisinde istenen ana URL'ye yön verilir. Daha sonra adreslerde ana alan adı kullanılmaksızın link yollarına yer verilir. Base URL nedir kafanızda tam canlanmadıysa gelin bir de örnek kod yapısı ile göz atalım. Bunun için evvela HTML sayfanızın içerisinde <head> </head> etiketleri arasına Base etiketini koymanız gerekmektedir. Aksi takdirde kodlar çalışmaz.

<head>
<base href="http://www.sizinsiteniz.com/dosyaadi.png/">
</head>

Artık Base URL değeri olarak tanımladığımız bu dosyayı sayfa içinde <body> etiketlerinin içerisinden sadece dosya adını kullanarak çağırabiliriz;
<body>
<img src="dosyaadi.png" width="57" height="120" >
</body>

Gördüğünüz üzere ikinci bölümde dosyanın tam dizin yolunu göstermedik sadece dosya adını kullanarak dosyayı çağırmak yeterli oldu. Zira daha önce oluşturduğumuz Base URL'miz sayesinde sayfamız dosyanın yolunu zaten tam olarak biliyordu. Base URL eskiden beri kullanılan etiket tiplerinden biri olabilir ancak şu an bile günümüz tarayıcılarının büyük çoğunluğu tarafından destek görmektedir. Internet Explorer başta olmak üzere Opera, Google Chrome, Firefox ve Safari Base URL destekleyen tarayıcılardır. Bundan başka daha birçok tarayıcı Base etiketini desteklemektedir. Base etiketini destekleyen tarayıcılar gördüğünüz gibi çok sayıda mevcut.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script