25 Mart 2020 Çarşamba

Cep Telefonlarını Hijyen Tutma Rehberi

15:21

telefon hijyeni

Aylardır dünyanın ve ülkemizin gündemini meşgul eden bir virüs var: COVID-19. Bu virüs birçok şekilde insanlara bulaşabiliyor. Paralar, otobüsler, telefonlar, kapı kolları vs vs Biz de bu yazımızda sizlere telefon hijyeni ve telefon temizleme konusunda en gerekli bilgileri vereceğiz. 

Eğer siz de telefon ve tablet temizliği nasıl sağlanır konusunda kafanızda birtakım soru işaretlerine sahipseniz bu yazımız tam da size göre. Virüs halen tehlikesini sürdürmeye devam ederken hem Dünya Sağlık Örgütü'nün hem de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının almış aldığı önlemler tek başına yeterli değil. Bunların yanında kişisel önlemler almak bizi daha da korunaklı yapacaktır.


  1. Bir antibakteriyel temizleme spreyi alın veya küçük bir sprey şişesinin %70'ini eczanelerde bulabileceğiniz izopropil alkol, %30'unu distile su ile doldurun.
  2. Telefonu veya tabletinizdeki var olan tüm aksesuarları çıkarın. ( kulaklık, kılıf, şarj aleti, kart bölmesi gibi)
  3. Karışımı mikrofiber bir bezin üzerine hafifçe sıkın ve telefonun/ tabletiniz ile tüm aksesuarlarınızı iyice silin.
  4. Kamera merceği, şarj soketi gibi girintili kısımları ise kürdan ya da kuru pamuklu çubuk ile temizleyip, mikrofiber bezle tekrar üzerinden geçin.
  5. 15 dakikalık kuruma süresinden sonra, aksesuarlarını geri takın cihazınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam edin. 
Telefon ve tablet hijyeni konusunda diyeceklerimiz bu kadar. Siz de telefon hijyeni konusundaki görüş ve fikirlerinizi bize yorum kısmında belirtebilirsiniz. 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script