23 Şubat 2018 Cuma

Wannacrypt Ransomware Çözüm Yolları!

23:32

wanacrypt ransomware


Bir aralar dünya gündemini meşgul eden WannaCrypt isimli ransomware yazılımından nasıl kurtulacağınızı anlatıyorum. Çözümü çok basit. sadece yazımı sonuna kadar okumanız yeterli. Beğendi iseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak diğer insanların da görmesini ve bu illetten kurutulmasını sağlayabilirsiniz.

Öncelikle bu tür virüslerin çalışma prensiplerinin genellikle aynı yahut benzer olduğunu söylemekle söze başlamak istiyorum. bununla beraber sorundan köklü bir şekilde kurtulmak da aynı ya da benzemektedir. Yapmanız gerekenler:

1) Güncel bir antivirüs programı kullanmak. Bunun için ücretsiz ya da ücretli antivirüs programlarından destek alabilirsiniz.

2) Sahip olduğunuz antivirüs yazılımı ile bilgisayarınızı detaylı bir taramaya tabi tutun!

3) Bilgisayarınızın güvenlik güncelleştirmelerini açık tutmak!

4) Eğer ki bu fidye virüsü bilgisayarınıza bulaştı ve her yolu denediniz ama olmadı. Geriye kalan yöntem şu:

Bu yazılım virüsü dosyaları şifreledikten sonra silmek yerine $recycle isimli bir klasörde şifresiz bir şekilde depoladığı keşfedildi. Kurtarmak istediğiniz dosyaları buradan bulup alabilir ve sonra bilgisayarınıza da köklü bir format atarak bu fidye yazılımından kurtulabilirsiniz. Sonrasında ise banka şifreleri, kart şifreleri, sosyal medya hesaplarının şifreleri gibi önemli bilgilerinizi ve bana dua etmeyi unutmayın! Teşekkürler.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script