20 Aralık 2017 Çarşamba

Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

23:16

Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bu makalemiz ile sizlere Laptop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler'i bir bir anlatacağım dostlar.

Zaman geçtikçe yeni çıkan oyunlar ve programlar daha fazla sistem gereksinime ihtiyaç duyuyorlar ve bu da laptopların stabil bir şekilde çalışmasına engel oluyor. Sizin de eski laptopunuzla başınız belada ise ve yeni bir laptop arıyorsanız o zaman bu yazıyı sonuna dek okuyun.

1) İşlemci ve Bellek
Dünya üzerinde en çok tercih edilen işlemci markasından yana tercihinizi yapmanız çok önemli. Zira İşlemci ve bellekler bilgisayarların kalbi ve atardamarlarıdır. Bunun içi İntel tarafından çıkarılan son teknoloji ürünü işlemcileri kullanabilirsiniz.

2) Ekran  Kartı
Ekran kartı seçiminde ise harici ekran kartlarını tercih ederek RAM kapasitesini işgal etmeyecek ve bilgisayarınızı daha performanslı kullanabileceksiniz.

3) Disk/SSD
Direk olarak anakart üzerine monte edilebilen SSD'leri tercih ederek bilgisayarınızı bir uzay mekiğine çevirebilirsiniz.

4) Ekran/Çözünürlük
4K ekran tercihlerinin artık akıllı telefonlarda dahi kullanıldığını göz önüne alırsak ekran tercihini ne yönde yapacağımız gayet net sanıyorum. Hele ki oyun ya da dizi/film bağımlısı birisiyseniz.

5) Diğer Faktörler
Klavye;
 Klavyenizin rahat ve ergonomik olmasına dikkat edin.
Parmak İzi; Parmak izi ile şifrelerden kurtulun ve daha güvenli bir katmana geçiş yapın.
Pil Ömrü; Pilin ne kadar saat dayandığı da yine diz üstü bilgisayar kullanıcıları için çok önemli bir kriter.
Boyut/Ağırlık; Bilgisayarınızın ne kadar ağır olduğu ve ne boyutta olduğu da yine çok önemli bir kriter.

Elimden geldiğince az ve öz bilgiler ile sizlere minik bir rehber oluşturdum. Öneri ve yorumlarınızı belirtmekten çekinmeyin. Sağlıkla kalın.



Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script