19 Temmuz 2015 Pazar

Alexa'da Nasıl Yükselirim?

20:09

Alexada yükselme


Alexa'da nasıl yükselirim konusu hakkındaki bilgiler Alexa'da nasıl yükselirim konusunda yer almaktadır. Alexa'da Nasıl Yükselirim? 





Alexa'da nasıl yükselirim sorusuna cevap arayanlar evvela şunu dile getirmek isterim ki Alexa'da internet sitelerinin sırasını gösteren sayılar doğru değildir. Yani o değerler yanlıştır. Alexa, dünya üzerindeki kendince aldığı trafik kayıtları sonrasında sıralamaya sokar. Lakin Alexa'nın her siteden aldığı bilgiler doğru değildir. Bunun nedeni ise Alexa'nın kullandığı yöntem ve metotların sınırlı olmasıdır. Yani Alexa belirli bir kesimden aldığı veriler sonucu hareket eder ve sıralamayı buna göre yapar. Bu yazdıklarımdan şu sonuç çıkıyor: Sitemizi ziyaret eden kullanıcıların Alexa'ya veri, bilgi gönderen kesimden olması lazım gelir. Peki bu kesimden kasıt nedir, bu kesimdeki insanlar kimlerdir?

Alexa hit ölçümü yaparken iki tür yöntemden istifade eder:
1) Alexa Toolbar: Alexa Toolbar bilgisayarınıza yüklediğiniz bir eklentiden ibarettir. Az önce yukarıda bahsettiğimiz ve Alexa'ya veri gönderen kesim işte bu kesim oluyor. Bilgisayarında Alexa Toolbar eklentisi olan kesim. Be eklenti sayesinde Alexa hangi siteye girdiğinizi ve sitede ne kadar vakit geçirdiğinizi öğrenir. Bu veriler ışığında Alexa siteleri kendince bir sıralamaya sokar. Yani Alexa'nın siteniz hakkında daha sağlıklı bilgi elde etmesi ve sizi daha kısa sürede daha yukarılara taşıması için ziyaretçilerinizin Alexa Toolbar kullanması elzemdir.

Şayet sitenizin sıralamada önlere çıkmasını sağlamak için Alexa Toolbar kullanan kesimi sitenize çekmeli ve sitede olabildiğince zaman geçirmelerini sağlamalısınız. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Alexa Toolbar kullanan kesim genelde site sahibi kişiler ya da webmaster diye tabir ettiğimiz insanlar olurlar. Eğer ki webmasterleri sitenize çekmek ve vakit geçirmelerini sağlamak istiyorsanız onların ilgisini çekebilecek türden makaleler yazın ve webmaster araçları ekleyin.

2)Alexa Pulu: Bu pul aracılığı ile Alexa artık sitenize giren herkesi görebilecek ve her hiti sayabilecektir. Bu iki yöntem dışında Alexa'da yükselmenize yardımcı olabilecek diğer yöntemler ise şunlar:
1) Bilgisayarınıza Alexa Toolbar eklentisini yükleyin, sitenize giren üyeleri, kullanıcıları ve ziyaretçileri Alexa Toolbar eklentisini kullanmaya teşvik edin ve Alexa Toolbar kullanan kesimi sitenize çekmeye özen gösterin.
2) İnternet sitenize webmater araçları ekleyin, webmasterlerin ilgi göstereceği makaleler yazın, haberler paylaşın.
3) Kesinlikle ve kesinlikle sitenize Alexa pulunu koymayı unutmayın!
4) Özgün içerikler girin sitenize, kopya içeriklere yer vermeyin.
5) Farklı şekillerde sitenizin hitini artırın.
6) Bu adımlardan sonra yapanız gereken sabır ile beklemek.


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

© 2015 Ekşi Script.Ekşi Script Ekşi Script